Migranţii moldoveni din Israel vor putea depune cerere de stabilire a pensiei la noul loc de reşedinţă

Migranţii moldoveni din Israel vor putea depune cerere de stabilire a pensiei la noul loc de reşedinţă

FOTO gov.md

Cabinetul de Miniştri a decis iniţierea negocierilor asupra Programului-pilot între Guvernul Republicii Moldova şi cel al Israelului cu privire la angajarea moldovenilor în calitate de îngrijitori ai persoanelor vârstnice cu dizabilităţi din Israel, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul are drept scop respectarea drepturilor lucrătorilor migranţi şi combaterea migraţiei ilegale. În particular, migranţii vor beneficia de instruiri profesionale şi examinări medicale pe teritoriul Statului Israel. Programul-pilot prevede iniţial angajarea a 300 de cetăţeni moldoveni.

Totodată, Guvernul a decis iniţierea negocierilor asupra proiectului Aranjamentului administrativ pentru implementarea Acordului dintre Republica Moldova şi Statul Israel în domeniul securităţii sociale. 

Astfel, migranţii din cele două state vor putea depune cererea de stabilire a pensiei şi a altor prestaţii de asigurări sociale de la noul loc de reşedinţă.

Deciziile respective sunt urmare a înţelegerilor la care s-a ajuns în timpul vizitei premierului Pavel Filip în Israel.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: