Limba română, adevărata limbă a Republicii Moldova

Limba română,
adevărata limbă a Republicii Moldova

Corina Fusu. FOTO Adevărul Moldova

Deputatul PL Corina Fusu a declarat că limba română este limba adevărată care se vorbeşte în Republica Moldova, subliniind că limba nu trebuie politizată. În cadrul unei conferinţe organizate de Institutul American din Ucraina, directorul acestui institut, James George Jatras, a precizat la rândul său că un viitor european pentru Republica Moldova este inevitabil având în vedere istoria, cultura şi limba moldovenilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Corina Fusu a relatat că lupta moldovenilor pentru eliberare naţională reprezintă şi o revenire la limbă maternă. “Limba oficială printr-o decizie a Curţii Constituţionale este limba română. Declaraţia de independenţă trebuie încorporată în Constituţie. Alte constituţii sunt prefaţate de acte de independenţă, spre exemplu SUA” a mai precizat deputatul. Referitor la Acordul de Asociere cu U.E. al Republicii Moldova, liderul PL susţine opţiunea europeană la nivel politic şi economic. În acest context deputatul a precizat că ar fi bine să se explice de către politicieni ce este Uniuniea Europeană.

Supărarea minorităţilor

Directorul executiv al Institutului American din Ucraina şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la atitudinea unor minorităţi din Republica Moldova faţă de Acordul de Asociere. Atitudinea este considerată ilegitimă, din punctul său de vedere, luând în calcul gradul de alfabetism şi cultura simplistă care servesc drept intrumente pentru conturarea unei opinii publice care deformează realităţile sociale şi politice. James George Jatras, şi-a arătat în acelaşi timp toată susţinerea pentru obţiunea europeană a Republicii Moldova. În opinia sa, Rusia nu poate fi Europa şi Moldova trebuie să ia decizia corectă şi să nu urmeze reţeta rusească de distrugere, precum s-a întâmplat în Ucraina.

Corina Fusu a mai precizat că ratificarea Acordului de Asociere de către parlament nu necesită ulterior şi un referendum pe tema viitorul Republicii Moldova în contextul integrării în UE. Deputatul PL a adăugat că integrarea în UE nu este necesară Uniunii Europene ci Republicii Moldova.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările