Două persoane au fost concediate de la o grădiniţă din cauza unei înregistrări apărute pe internet

Două persoane au fost concediate de la o grădiniţă din cauza unei înregistrări apărute pe internet

FOTO Arhivă

Două persoane au fost concediate de la Grădiniţa nr. 185 din Capitală după ce în mediul online a apărut o înregistrare audio în care acestea agresează moral copiii, a anunţat Veronica Solomiţchi, şefa Direcţiei Educaţie, Tineret şi Sport din sectorul Buiucani al Capitalei, în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la Canal 2, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Veronica Solomiţchi susţine că cele două persoane, educatoarea şi ajutoare ei, vocile cărora se aud în înregistrarea audio, au depus cereri de demisie din proprie iniţiativă. Potrivit ei, acest lucru, însă, nu înseamnă că nu vor răspunde în faţa legii. „După acest caz, părinţii au început să vină să spună, dacă au avut asemenea situaţie de agresiune faţă de copilul lor”, a adăugat funcţionara.
 
Psihologul Angela Nicolau susţine că dacă un copil plânge că nu vrea să meargă la grădiniţă, se teme de ceva sau foloseşte cuvine urâte pe care nu le utiliza până atunci, acestea trebuie să fie un semnal de alarmă pentru părinţi. Potrivit ei, consecinţele care pot apărea după ce un copil este agresat psihologic la grădiniţă pot fi foarte serioase. „La acest copil se pot dezvolta fobii şi frici. Impactul acestora poate să dea de ştire peste ani.
 
Totodată, psihologul spune că având în vedere numărul mare de copii de care are grijă un educator, nivelul de stres în această meserie este unul foarte mare. Potrivit ei, persoanele care lucrează cu copiii trebuie să treacă un test special înainte de a fi angajate pentru că acestea trebuie să aibă o pregătire specială şi trebuie să cunoască specificul vârstei.
 
O mamă al cărei copil frecventează grădiniţa nr. 185 din sectorul Buiucani a publicat o înregistrare audio în care se aude cum lucrătorii grădiniţei au un comportament inadecvat faţă de copii. Înregistrarea sugerează că angajaţii grădiniţei ar striga la copii, pe unii i-ar lovi şi i-ar jigni.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: