Din ianuarie, moldovenii pot depune online cererea pentru stabilirea pensiei

Din ianuarie, moldovenii pot depune online cererea pentru stabilirea pensiei

Din ianuarie 2022, cererea de stabilire a pensiei pentru limită de vârstă, precum şi cea pentru dizabilitate poate fi depusă şi online, cu aplicarea semnăturii electronice. Acest lucru este posibil prin intermediul paginii-web oficiale a Casei Naţionale de Asigurări Sociale www.cnas.gov.md, accesând bannerul „e-Cerere Stabilire pensie", transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Persoanele care nu deţin semnătura electronică sau nu au posibilitatea să depună cererea online pentru stabilirea pensiei trebuie să se adreseze la casa teritorială de asigurări sociale, conform vizei de domiciliu. Potrivit CNAS, serviciul „e-Cerere Stabilire pensie" facilitează accesul beneficiarilor la solicitarea stabilirii pensiei şi, totodată, reduce termenul de prestare a serviciului, iar beneficiarii vor obţine informaţia mult mai rapid şi nu vor suporta cheltuieli de deplasare. În acelaşi timp, începând cu ianuarie 2022, se majorează termenul de solicitare a pensiei pentru limită de vârstă şi de dizabilitate, acesta fiind mărit de la 30 de zile până la 90 de zile de la data îndeplinirii condiţiilor de pensionare sau de la data încadrării în grad de dizabilitate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările