8.000 de copii vor primi ghiozdane cu rechizite şcolare de la o fundaţie de binefacere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Cel puţin 8.000 de copii din toată ţara vor primi, în dar, ghiozdane cu rechizite şcolare, până la 1 septembrie, din partea Fundaţiei de Binefacere „Din Suflet”, care aparţine primei-doamne a Republicii Moldova, Galina Dodon. Rita Manole, membră a Consiliului Fundaţiei, a spus marţi, 15 august, în cadrul unui briefing de presă, că beneficiare vor fi familiile care au la şcoală cel puţin trei copii.

Potrivit Ritei Manole, o acţiune imediată a Fundaţiei, este finanţarea odihnei pentru 40 de copii din familii social-vulnerabile, monoparentale, la tabăra de vară „Zâmbetul” de la Vadu lui Vodă, în a doua decadă a lunii august. Totodată, zece copii care sunt diagnosticaţi cu hipoacuzie vor beneficia de implanturi cohleare fapt ce le va permite să audă pentru prima oară.

Rita Manole a făcut şi o trecere în revistă a celor mai importante acţiuni pe care Fundaţia le-a realizat în primele şase luni de activitate. În particular, a fost oferit sprijin la mai mult de 160 de persoane, asistenţă persoanelor social vulnerabile, cu dizabilităţi, copiilor talentaţi din familii social-vulnerabile, suport pentru intervenţii chirurgicale. Totodată, a fost acordat sprijin pentru tratament medical, echipament şi reabilitare copiilor diagnosticaţi cu diverse maladii. Au fost procurate case pentru familii cu mulţi copii, care locuiau în condiţii inumane.

Fundaţia de Binefacere „Din Suflet” a fost creată în luna februarie. Activitatea acesteia are drept scop acordarea de suport familiilor social-vulnerabile cu mulţi copii, persoanelor social-neprotejate şi contribuirea la instruirea şi afirmarea copiilor şi a tinerilor în mai multe domenii precum cel cultural, educaţional şi social.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite