Vladislav Clima, judecătorul care a menţinut decizia de anulare a alegerilor din Chişinău, numit preşedinte la Curtea de Apel Chişinău. Reacţia opoziţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladislav Clima

Consiliul Superior al Magistraturii l-a numit pe Vladislav Clima marţi, 28 iulie, în funcţia de preşedinte al Curţii de Apel Chişinău. Această decizie a fost criticată dur de reprezentanţii Partidului Acţiune şi Solidaritate, care au amintit că Vladislav Clima este unul dintre judecătorii Curţii de Apel care a menţinut decizia primei instanţe de anulare a alegerilor locale din Chişinău. din vara anului 2018.

Într-o postare pe Facebook, Maia Sandu a scris că „Dodon “curăţă” justiţia promovând în funcţii de răspundere slugile lui Plahotniuc”.

„Timp de 4 ani de mandat, la indicaţia lui Plahotniuc, a numit în funcţie de judecători o mulţime de oameni corupţi. Şi acum tot pe aceştia îi promovează. Judecătorul Clima, unul dintre cei care au menţinut decizia de anulare a alegerilor în mun. Chişinău, a fost propus azi de CSM pentru a fi numit Preşedinte al Curţii de Apel Chişinău. Cineva mai are dubii că anularea alegerilor din Chişinău a fost un complot comun al lui Plahotniuc şi Dodon?”, a afirmat lidera PAS.

Deputatul Sergiu Litvinenco a menţionat că Vladislav Clima „este un simbol al statului capturat de către Plahotniuc”. 

„Acest magistrat corupt, în loc să fie dat afară din toate funcţiile şi deferit justiţiei, este acum promovat la conducerea Curţii de Apel Chişinău. CSM-ul lui Dodon promovează oamenii lui Plahotniuc în funcţie, ca să-l slujească tot aşa cum a fost slujit fugarul de la Maiami. Totul este o farsă. Curăţarea clasei politice şi justiţiei trebuie să înceapă din toamnă, de la alungarea lui Dodon”, a spus Litvinenco.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite