Vlad Filat pleacă într-o vizită de lucru la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul în exerciţiu, Vlad Filat FOTO Adevărul
Premierul în exerciţiu, Vlad Filat FOTO Adevărul

Prim-ministrul în exerciţiu Vlad Filat pleacă joi într-o vizită de lucru la Bruxelles. El urmează să participe la Summitul Partidului Popular European, în cadrul căruia va face o prezentare a situaţiei politice din Republica Moldova.


La eveniment vor mai participa Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, Cancelarul German, Angela Merkel, şefi de state, prim-miniştri ai ţărilor europene care reprezintă familia popular-europeană. De asemenea, Vlad Filat va participa la negocierile purtate de Republica Moldova şi Uniunea Europeană cu privire la crearea Zonei de Liber Schimb şi a Acordului de Asociere care se desfăşoară, în perioada 11-15 martie 2013, la Bruxelles.

În acelaşi timp, Prim-ministrul în exerciţiu va avea un şir de întîlniri cu oficiali din cadrul comisiilor europene.

Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, a efectuat şi el o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 11-12 martie. El a avut întrevederi cu mai mulţi oficiali europeni. El a declarat jurnaliştilor că pleacă pentru ca să explice europenilor „situaţia creată la noi, care e motivul, cine e vinovat şi cine a început, fiindcă până acum opinia a fost creată doar de unii“.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite