Veaceslav Platon, acuzat de prejudicierea Biroului Asiguratorilor de Autovehicule

Veaceslav Platon, acuzat de prejudicierea Biroului Asiguratorilor de Autovehicule

Veaceslav Platon

Trei capete noi de acuzare îi sunt încriminate lui Veaceslav Platon, acuzatorii de stat cerând instanţei aplicarea arestului preventiv într-un dosar pornit pe faptul prejudicierii Biroului Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule cu 19,5 milioane de lei, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lui Veaceslav Platon i se încriminează: „escrocherie săvârşită în proporţii deosebit de mari”, „cauzarea de daune materiale în proporţii deosebit de mari prin înşelăciune sau abuz de încredere” şi „confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false”. Procuratura Anticorupţie precizează că, în perioada anilor 2014-2015, grupul criminal organizat şi condus de Veaceslav Platon, prin intermediul multiplelor persoane de încredere, cetăţeni moldoveni şi din Ucraina, a dobândit prin escrocherie bani din conturile Biroului Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule deschise la BC „Moldova-Agroindbank” SA şi la BC „Moldindconbank”. În urma măsurilor întreprinse de oamenii legii, Biroului i-a fost reparat parţial prejudiciul material cauzat,  în sumă de circa şase milioane de lei. La demersul procurorilor, a fost aplicat sechestru asupra bunurilor mobile şi imobile, în valoare totală de circa opt milioane de lei. Veaceslav Platon are calitate de învinuit şi într-o cauza penală pornită pe faptul pretinselor acţiuni ilegale de preluare a controlului asupra BC „Moldova-Agroindbank” şi gestionarea acestei instituţii în beneficiul unui grup criminal organizat. Totodată, pe 11 noiembrie curent, acesta a fost citat pentru înaintarea acuzării în cadrul cauzei penale denumite „Laundromat”. Veaceslav Platon a fost citat pentru a i se aduce la cunoştinţă ordonanţa de punere sub învinuire din 20 mai 2021, emisă de Departamentul de anchetă al Ministerului de Interne al Federaţiei Ruse. Veaceslav Platon a părăsit Republica Moldova în luna iulie a acestui an. Se presupune că s-ar afla la Londra.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările