Totul despre alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate informaţiile despre campania electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, inclusiv listele electorale şi ofertele partidelor politice pot fi găsite pe platforma alegeri.md. Asociaţia pentru Democraţie Participativă (ADEPT) a lansat astăzi secţiunea dedicată scrutinului din acest an.

Potrivit lui Igor Boţan, directorul executiv al ADEPT, această platformă este una eficientă, deoarece oferă nu doar informaţii despre alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, dar şi date despre scrutinele electorale anterioare, inclusiv despre cele din UTA Gagauzia. Informaţia de pe alegeri.md este disponibilă în trei limbi - română, rusă şi engleză - şi sunt actualizate de cinci persoane.

Pe alegeri.md pot fi găsite lista candidaţilor tuturor partidelor înregistrate în cursa electorală, precum şi ofertele, declaraţiile şi comunicatele de presă ale acestora. De asemenea, sunt publicate rapoartele de monitorizare a procesului electoral. 

O altă noutate este integrarea paginii cu portalul www.promis.md, unde vizitatorii pot vedea analiza promisiunilor electorale din 2010, dar şi textul promisiunilor din actuala campanie. „Este o pagină utilă atât pentru concurenţii electorali, cât şi pentru alegători. Politicienii trebuie să înţeleagă că promisiunile lor nu sunt date uitării, că poporul care i-a delegat cu putere stă cu ochiul pe ei şi îi poate taxa la următoarele alegeri dacă au făcut promisiuni zădarnice”, a precizat Boţan.

Portalul alegeri.md a fost creat în cadrul proiectului „Creşterea gradului de conştientizare a alegătorilor prin informaţii despre alegerile parlamentare din 2014” şi finanţat de către Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite