Autorităţile de la Tiraspol vor cere amânarea rundei de negocieri în formatul 5+2 privind reglementarea conflictului transnistrean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia de la Tiraspol va solicita amânarea rundei de negocieri în formatul 5+2 până va conveni cu autorităţile de la Chişinău asupra unor soluţii pentru agenţii economici transnistreni, transmite IPN.

Potrivit agenţiei informaţionale din Tiraspol „Novostipmr”, administraţia regiunii este indignată de modificările operate de Chişinău în legislaţia fiscală, în ceea ce priveşte majorarea cotelor de acciz la mai multe produse. Administraţia regiunii califică aceste acţiuni drept o blocadă economică.

La întrevederea reprezentanţilor politici pentru reglementare transnistreană, din 7 februarie, s-a convenit că, pe 18 sau 19 februarie, se vor întâlni grupurile de lucru pentru economie şi vor căuta soluţii pentru rezolvarea problemelor businessmenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Vicepremierul pentru reintegrare, Eugen Carpov, nu consideră oportună amânarea rundei de negocieri 5+2,  planificată pentru sfârşitul lunii februarie, deoarece, spune el, este mecanismul prin care se poate ajunge la compromisuri şi se pot lua decizii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite