Sergiu Mocanu: Refuzul de a o desemna pe Maia Sandu în calitate de premier va genera proteste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mocanu susţine că Maia Sandu nu va fi investită în calitate de premier deoarece nu este agreată de Vlad Plahotniuc.FOTO: Arhiva Adevărul
Mocanu susţine că Maia Sandu nu va fi investită în calitate de premier deoarece nu este agreată de Vlad Plahotniuc.FOTO: Arhiva Adevărul

Liderul Partidului Mişcarea Populară Antimafie, Sergiu Mocanu, susţine că, dacă Maia Sandu nu va ajunge premier, societatea va protesta masiv. Acesta a menţionat că societatea trebuie să facă presiuni asupra celor trei partide pentru a o desemna pe actual ministru în exerciţiu al Educaţiei în fruntea guvernului.

Potrivit lui Mocanu, Maia Sandu ar putea să ajungă premier doar dacă societatea va face presiuni asupra celor trei partide, prin proteste. „Maia Sandu este cel mai bun candidat pe care a putut să-l desemneze PLDM. Dar nu este agreată de Plahotniuc. Maia Sandu este unicul oficial care a spus lucrurilor pe nume, care a spus că avem un stat captiv. Ar fi un premier care nu va executa comenzile politice. Noi o susţinem pe Maia Sandu. Cred că oamenii vor protesta masiv dacă Maia Sandu nu va ajunge premier”, a declarat Mocanu în cadrul unei emisiunii la un post de televiziune, transmite IPN.

Igor Volniţchi, fostul purtător de cuvânt al ex-premierului Vlad Filat, a declarat în cadrul aceleaşi emisiuni că Maia Sandu are şanse în proporţie de doar zece la sută că va fi votată în funcţia de premier. „Maia Sandu este un candidat bun. Să sperăm că va fi votată în cele din urmă. Oricum, PLDM mai are candidaţi buni pentru funcţia de premier, cum ar fi Valeriu Streleţ sau Natalia Gherman”, a spus Volniţchi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite