Plahotniuc ar urma să obţină azil politic datorită dosarului în care este bănuit de spălare de bani? Mocanu: Plahotniuc se apără prin acest dosar pe care tot el l-a comandat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
mocanu plahotniuc

Preşedintele Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, consideră că dosarul penal deschis de Procuratura Anticorupţie pe numele lui Vlad Plahotniuc, în care acesta este bănuit de spălare de bani, a fost pornit chiar la comanda lui Vlad Plahotniuc. În opinia sa, Plahotniuc încearcă prin intermediul acestui dosar să scape de alte dosare ce ar urma să fie deschise pe numele lui şi să obţină azil politic într-un stat european.

Sergiu Mocanu a specificat că Vlad Plahotniuc a dorit ca pe numele lui să fie deschis acest dosar, anume în forma în care l-a prezentat Procuratura Anticorupţie, ca să existe temei ca atunci când examinarea acestuia va ajunge pe masa unui judecător dintr-o ţară din UE, dosarul să fie calificat ca fiind unul politic. 

Liderul Antimafie spune că acest dosar va fi apreciat ca unul politic, deoarece procurorii nu l-au acuzat pe Plahotniuc şi de crearea unui grup criminal organizat, faptă fără de care nu poate exista învinuirea de spălare de bani, în opinia lui Mocanu.

„Acest dosar foarte rapid va putea fi apreciat de către vreun judecător din Occident ca un dosar politic, pentru că această învinuire este absurdă. Să-l învinuieşti pe un om de spălare de bani în proporţii deosebit de mari, însă fără să încadrezi această faptă a lui în acţiunea de creare a unui grup criminal organizat, este o absurditate. Plahotniuc nu a umblat cu geanta de bani să spele bani pe undeva. A fost un grup criminal organizat care s-a ocupat de aşa ceva. În dosarul acesta nici nu se vorbeşte despre aşa ceva”, a declarat Sergiu Mocanu la emisiunea sa de pe Youtube.

Mocanu susţine că, dacă procurorii îi înaintează lui Plahotniuc învinuire pe acest dosar, el e salvat. 

„Va fi considerat un dosar politic. Iar un judecător din Occident va emite o decizie prin care lui să i se dea azil politic. Plahotniuc se apără prin dosarul acesta, pentru că dacă vin alte dosare, spune lumea că există dosare reale împotriva lui Plahotniuc, el nu va mai putea fi audiat în dosarele cu probe, pentru că ăsta e dosar politic”, a explicat Mocanu. 

În plus, Sergiu Mocanu e de părere că în acest dosar „lucrurile sunt acoperite de Dodon, pentru că Dodon s-a speriat groaznic de Şor”. 

„Plahotniuc l-a speriat mai tare pe Dodon cu geanta ceea pe care i-a arătat-o Şor şi cu 3 miliaone pe care i le-a dat Şor, pentru că ei au înregistrarea asta şi Dodon ştie că ei au înregistrarea.

Amintim că fostul lider al PDM Vlad Plahotniuc este acuzat de către procurorii anticorupţie din Republica Moldova de spălare de bani în proporţii deosebit de mari. Oamenii legii spun că Vlad Plahotniuc are calitate de bănuit în cadrul unui dosar penal.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite