Pavel Filip explică ce înseamnă mesajul pro-Moldova al PDM: Să nu mergem prin sate şi să vorbim despre Rusia sau UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pdm.md
FOTO pdm.md

Premierul Pavel Filip neagă că noua strategie electorală a PDM privind mesajul „pro-Moldova” ar însemna că democraţii renunţă la vectorul european de dezvoltare al ţării. Şeful Guvernului susţine că PDM este formaţiunea care a asigurat parcursul european al R. Moldova, iar „fără PDM nu ar fi existat nicio coaliţie care şi-a luat drept parcurs integrarea europeană”.

„Suntem dezamăgiţi că multe formaţiuni politice au mers pe speculaţii ieftine, punând alegătorul în faţa unei alegeri alb negru - UE sau Rusia. Astfel, cel care votează îi este foarte simplu să facă o alegere - vrea la Est sau vrea la Vest. Din punctul meu de vedere a fost o crimă a politicienilor, pentru că au indus în eroare cetăţenii R. Moldova”, a declarat Pavel Filip marţi, 18 septembrie, într-un briefing de presă.

În opinia prim-ministrului, politicienii trebuie să pună mai mult accent pe dezvoltarea economică a ţării.

„Aşteptând ca problemele R. Moldova să fie rezolvate la Moscova, Bruxelles sau Washington înseamnă a nu face nimic aici acasă”, a subliniat Filip.

El a menţionat că programul de guvernare al PDM este bazat pe Acordul de Asociere cu UE „şi nimeni nu a schimbat acest program”.

„Integrarea europeană înseamnă, din punctul meu de vedere, ridicarea standardelor de trai în Moldova la nivel european, iată ce înseamnă pro-Moldova. Să le vorbim oamenilor despre problemele cu care ei se confruntă şi soluţiile acestor probleme, dar să nu mergem în satele Moldovei şi să vorbim despre Rusia sau UE”, a afirmat premierul.

Preşedintele PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, a criticat toate partidele din Republica Moldova pentru faptul că acestea „s-au creat şi s-au dezvoltat pe teme geopolitice, iar oamenilor li s-a indus permanent ideea că problemele ţării pot fi rezolvate doar dacă esti proeuropean, prorus, proamerican, unionist etc”.

Potrivit lui, niciodată un partid politic nu a acţionat „pentru moldoveni, pro-Moldova”, sugerând că PDM va fi acel partid care ar urma să schimbe situaţia în acest sens.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite