Maia Sandu a semnat Acordul de asistenţă financiară de 15 milioane de euro din partea UE

Maia Sandu a semnat Acordul de asistenţă financiară de 15 milioane de euro din partea UE

Preşedintele Maia Sandu a semnat luni, 22 februarie, Acordul de finanţare dintre Republica Moldova şi Comisia Europeană, în valoare de 15 milioane de euro, privind „Contractul de Rezilienţă Covid-19 pentru Republica Moldova”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şefa statului a mulţumit Uniunii Europene pentru sprijinul continuu acordat Republicii Moldova şi cetăţenilor moldoveni.

„În urma semnării acestui acord, ţara noastră va primi un ajutor de 15 milioane de euro, care ne va sprijini în eforturile de combatere a efectelor pandemiei. Acest ajutor dezinteresat este foarte important şi necesar pentru Republica Moldova. Voi insista ca banii să ajungă în sectoarele care au fost cel mai mult afectate de pandemie: în sistemul medical, agricultură, la întreprinderile mici şi mijlocii. Voi cere, totodată, instituţiilor abilitate să monitorizeze cum sunt alocaţi aceşti bani, astfel încât ei să ajungă la oamenii care au cel mai mult nevoie de sprijin”, a spus Maia Sandu.

Acordul face parte din răspunsul UE la Covid-19 în cadrul iniţiativei „Echipa Europa”. Semnarea în formă simplificată a acestuia a fost agreată în urma vizitei oficiale a Preşedintelui Maia Sandu la Bruxelles.

Cu ocazia semnării Acordului, Ambasadorul UE la Chişinău, Peter Michalko, a spus că pandemia Covid-19 a generat mari provocări pentru Republica Moldova.

„Sistemul de sănătate şi IMM-urile au fost printre cele mai afectate. Suntem încrezători că noul suport financiar acordat de UE, dar şi sprijinul oferit de la începutul pandemiei, vor contribui la crearea unei baze solide pentru redresarea socio-economică şi a rezistenţei la orice şocuri pe viitor”, a menţionat Ambasadorul Peter Michalko.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările