Maia Sandu: Experţii Comisiei de la Veneţia nu au rămas încântaţi de ce se întâmplă în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Proiectul privind sistemul electoral mixt este un târg dintre liderul Partidului Democrat Vlad Plahotniuc şi preşedintele Igor Dodon pentru ca să ajungă la putere în viitorul Legislativ. Declaraţia a fost făcută de lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

„Plahotniuc l-a ajutat pe Dodon să devină preşedinte, acum este rândul lui Dodon să-l ajute pe Plahotniuc. Sondajele arată că PDM ar lua cel mult 4 la sută la parlamentare. De aceia s-au gândit să schimbe sistemul electoral şi să facă posibilă fraudarea alegerilor”, a declarat Maia Sandu.

Referindu-se la întrevederea avută cu experţii Comisiei de la Veneţia, aflaţi la Chişinău, preşedinta PAS a spus că aceştia i-au adresat mai multe întrebări despre situaţia politică, finanţarea partidelor, contextul sistemului electoral, despre ce se întâmplă în Republica Moldova. 

„Eu au înţeles şi nu au rămas încântaţi de ce se întâmplă la noi”, a  spus ea.

Vitali Catană, expertul în drept constituţional, a declarat în cadru emisiunii că experţii Comisiei de la Veneţia urmează să evalueze caracterul democrat al proiectului de lege privind schimbarea sistemului electoral, să determine dacă normele din acest proiect corespunde normelor europene. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite