Mai primim 218 milioane de dolari pentru reforme în justiţie, educaţie şi sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Planul de acţiuni al Cadrului de Parteneriat a fost semnat astăzi FOTO gov.md
Planul de acţiuni al Cadrului de Parteneriat a fost semnat astăzi FOTO gov.md

Prim-ministrul Vlad Filat şi Nicola Harrington-Buhay, Coordonator Rezident ONU în Republica Moldova, au semnat astăzi Planul de acţiuni al Cadrului de Parteneriat Naţiunile Unite-Republica Moldova. Asistenţa oferită de către Agenţiile Naţiunilor Unite pentru programul cadru este în sumă de 218 milioane dolari pentru anii 2013 - 2017.

Cadrul de Parteneriat prevede reformarea sectorului justiţiei, promovarea educaţiei incluzive, dezvoltarea serviciilor calitative de sănătate şi protecţie socială şi protecţia mediului înconjurător.

„Acest document reflectă principalele reforme de dezvoltare ale Republicii Moldova aşa cum sunt fixate în Planul de activitate al Guvernului şi în Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului. Republica Moldova şi-a stabilit ferm şi clar calea spre integrare în Uniunea Europeană avînd drept scop construirea unui stat democratic cu o economie prosperă“, a menţionat premierul.

La rîndul său, Nicola Harrington-Buhay a spus că îşi doreşte ca cetăţenii Republicii Moldova  să simtă schimbările spre bine şi să trăiască într-un stat care le garantează dreptul la educaţie, la justiţie şi la un trai decent. “Oferim sprijinul nostru pentru ca Republica Moldova să devină un stat eficient şi modern în domeniul executiv, judiciar şi legislativ, să ofere educaţie de calitate, acces universal la servicii medicale, condiţii decente de muncă, agricultură adaptată la schimbările climatice şi o societate în care demnitatea să fie respectată”, a spus Coordonatorul ONU.

Potrivit premierului, din 1992 şi până astăzi ONU a oferit Republicii Moldova  suport financiar în implementarea mai multor proiecte cu o valoare estimativă de 280 milioane de dolari.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite