Litvinenco: Ceea ce s-a întâmplat ieri în Parlament trezeşte bănuiala că un grup de deputaţi au constituit un grup criminal organizat pentru a obţine foloase ilicite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Litvinenco

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco e de părare că „faptele consumate ieri în Parlamentul Republicii Moldova trezesc o bănuiala rezonabilă precum că un grup de deputaţi, prin înţelegere prealabilă, au constituit un grup criminal organizat în vederea obţinerii foloaselor ilicite, atât materiale, cât şi politice, manifestate prin votarea vădit neconstituţională şi ilegală a mai multor acte normative”.

„Ţinând cont de informaţiile deţinute, dar şi analizând modul de adoptare şi votare a legilor în Parlamentul Republicii Moldova, inclusiv ora, timpul, încălcările procedurale evidente, putem deduce cu certitudine că parlamentarii PSRM şi ŞOR la data de 16.12.2020 au împărţit sferele de influenţe personale şi de grup în interes propriu, astfel încât fiecare grupare să aibă de câştigat material şi politic de pe urma votului concertat, fapt care afectează grav securitatea naţională, cât şi economică a Republicii Moldova”, a scris Sergiu Litvinenco pe Facebook.

În opinia lui, într-un stat cu instituţii funcţionale, procurorii ar fi trebuit deja să se autosesizeze în vederea iniţierii investigaţiilor privind comiterea de către deputaţii în Parlamentul Republicii Moldova a infracţiunii de abuz în serviciu, pregătirea delapidării averii statului, dar şi a uzurpării puterii în stat.

„Dar încă suntem, din păcate, acolo unde suntem şi puţin probabil că se va găsi măcar vreun procuror care să facă aceasta. Dar aceasta nu înseamnă că imunitatea îi va salva mereu pe infractorii de ieri. Imunitatea nicidecum nu înseamnă ”licenţă la furat”. Singura soluţie de ieşire din acest impas este demisia Guvernului şi declanşarea alegerilor anticipate,” a mai spus Litvinenco.

Amintim că şedinţa Parlamentului de miercuri, 16 decembrie, a început la ora 13.30, pe fundalul protestelor agricultorilor care au adus tractoarele în faţa Legislativului. Şedinţa în plen s-a desfăşurat fără prezenţa opoziţiei care a părăsit sala odată ce propunerile acesteia nu au fost sprijinite de alianţa PSRM-Şor. 

Şedinţa a durat până aproape de miezul nopţii, când puţin după ora 23.00 deputaţii au votat legile bugetului, iar preşedinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a declarat sesiunea parlamentară închisă pentru acest an, însă nu înainte ca în sala plenului să-şi facă apariţia câţiva deputaţi din opoziţie, printre care deputatul PAS Sergiu Litvinenco şi deputatul Platformei DA Alexandru Slusari, care au încercat să zădărnicească votul majorităţii, dar nu le-a reuşit. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite