Leancă îi solicită lui Dodon să întoarcă banii cheltuiţi pentru referendum: „Ar da dovadă de responsabilitate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Parlamentului Iurie Leancă consideră că rezultatele referendumului de duminică, 19 noiembrie, reprezintă o primă înfrângere serioasă pentru Igor Dodon şi Partidul Socialiştilor. De asemenea, preşedintele PPEM afirmă că plebiscitul simbolizează „începutul declinului” pentru şeful statului şi socialişti.

În contextul eşuării referendumului de revocare din funcţie a primarului Dorin Chirtoacă, Iurie Leancă îi cere lui Igor Dodon să întoarcă în bugetul de stat banii cheltuiţi pentru organizarea plebiscitului, fiind vorba de aproape 9 milioane de lei.

„Acum „omul de stat” Dodon ar da dovadă de responsabilitate, întorcând bugetului banii cheltuiţi (mai ales că am observat cu toţii că găseşte cu uşurinţă surse extra-bugetare, când dânsul are nevoie)”, a menţionat Iurie Leancă într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Politicianul a avut un mesaj şi pentru „cei care jubilează şi se îmbată cu apă rece”. 

„Acest plebiscit nu a fost un vot pro-Chirtoacă, ci unul anti-PSRM”, a precizat Leancă.

El a mai adăugat că PPEM lansează un îndemn către toate formaţiunile din CMC ca să lase la o parte luptele politice si să-şi coaguleze eforturile pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii chişinăuienilor.

Referendumul pentru revocarea primarului din Chişinău, Dorin Chirtoacă, a eşuat din cauza prezenţei scăzute la vot, de 17,5% (107.500). Pentru ca referendumul să fie validat, la urne ar fi trebuit să se prezinte cel puţin 33% din cele peste 640.000 de persoane cu drept de vot.

Doar 93.720 de chişinăuieni au votat pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcţie, din necesarul de 163.570 de voturi, adică mai mult decât numărul celor care l-au votat în alegeri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite