Iurie Ciocan are un salariu lunar de 70 mii de lei. Maia Sandu aşteaptă explicaţii pentru ce se plătesc aceşti bani

Iurie Ciocan are un salariu lunar de 70 mii de lei. Maia Sandu aşteaptă explicaţii pentru ce se plătesc aceşti bani

FOTO Adevărul

Şeful Centrului de Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan, are un salariu lunar de 70.000 lei, echivalentul a 3.500 de euro. Informaţia a fost oferită de premierul Maia Sandu luni, 24 iunie, la şedinţa Guvernului.

Maia Sandu s-a arătat surprinsă că în timp ce angajaţilor Autorităţii Naţionale de Integritate le-au fost reduse salariile cu până la 60%, unii funcţionari, precum Iurie Ciocan, ar avea salarii exagerat de mari, deşi instituţia pe care o reprezintă Iurie Ciocan nu mai este funcţională.

„Sunt surprinsă că în continuare există această unitate, care trebuia să se ocupe de implementarea reformei administraţiei publice centrale. Guvernul precedent ne-a povestit de mai multe ori că această reformă s-a finalizat încă din 2017. Întrebarea mea este pentru ce se plătesc salarii de 70.000 lei în situaţia în care reforma s-a încheiat. Aşteptăm explicaţii de la cei angajaţi în acest centru şi trebuie să luăm măsuri”, a declarat Maia Sandu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: