Ion Ceban afirmă că autorităţile locale nu pot decide în privinţa revenirii copiilor la şcoală: Decizia a fost luată de CNESP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ceban
Ion Ceban

Primarul Ion Ceban a declarat că autorităţile locale nu pot decide în privinţa revenirii elevilor la şcoală, deoarece decizia de a prelungi vacanţa acestora până pe 7 noiembrie a fost luată de Comisia Naţională Extraordinară în Sănătate Publică (CNESP). Afirmaţiile edilului au fot făcute în contextul nemulţumirii părinţilor privind prelungirea vacanţei elevilor.

„O altă decizie la nivel municipal ar însemna încălcarea legii în condiţiile stării de urgenţă în ţară”, a precizat Ion Ceban.

Primarul a dat de înţeles că pledează pentru revenirea elevilor la şcoală: „Nu trebuie să lăsam copiii acasă. Ei au nevoie de socializare, de implicare, de ieşire în modul lor obişnuit pentru a învăţa. Nu mai putem pierde timp. Un alt an pentru copii ar însemna prea mult pentru această situaţie”.

Totodată, edilul nu a ezitat din nou să critice guvernarea. Acesta sugerează că decizia de a prelungi vacanţa a fost cauzată şi de lipsa unui contract al Moldovei cu Gazprom. În context, primarul le-a cerut autorităţilor centrale să-şi revadă decizia, odată ce Chişinăul a semnat un nou contract cu Gazprom privind livrarea de gaze naturale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite