Ilan Şor, despre reţinerea a doi foşti deputaţi din Partidul Şor: Un show pentru a distrage atenţia de la crizele din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Şor

Reţinerea celor doi ex-deputaţi din Partidul Şor, Vladimir Vitiuc şi Violeta Ivanov, face parte din spectacol, prin care se urmăreşte distragerea atenţiei de la adevăratele probleme cu care se confruntă societatea şi creşterea în lanţ a preţurilor. Victimele show-ului cu mascaţi sunt adversarii actualei guvernări, adică opoziţia, nicidecum hoţii şi incompetenţii de la putere. De această părere e liderul Partidului „ŞOR”, deputatul fugar Ilan Şor.

Potrivit lui Ilan Şor, în prezent, sunt subiecte de interes major, cu impact real în societate, şi se apelează la o tactică veche de când lumea - distragerea atenţiei şi organizarea de circ gratuit. 

„Bine aţi revenit la teatrul absurdului din Republica Sandustan, cu Maia pe post de regizor principal şi Robul de la procuratură, pe post de scenarist. Chiar mă gândeam, citind ultimele ştiri despre dezastrul scumpirilor, către cine îşi vor îndrepta dulăii mascaţi de această dată, ca să deturneze atenţia oamenilor de la adevăratele probleme. Vă atrag atenţia că, astăzi, cea mai mare întreprindere de panificaţie din ţară, S. A. Franzeluţa, a anunţat oficial că scumpeşte pâinea. Acesta este un semnal foarte clar că adevărata criză a scumpirilor abia începe şi că ceea ce urmează este un adevărat cataclism socio-economic”, a declarat Ilan Şor. 

Totodată, Ilan Şor susţine că descinderile şi reţinerile de astăzi nu l-au luat prin surprindere, iar iar cei care comit acţiuni ilegale vor răspunde pentru acestea.  

„Faptul că printre cei vizaţi sunt şi colegi de-ai mei din Partidul „ŞOR” nu mă surprinde. Noi le stăm ca un os în gât, iar de aici hărţuielile şi intimidările fără sfârşit. Este un risc asumat şi vă asigur că asta nu ne va opri şi nici nu ne va închide gura. Eu vreau să le transmit însă acestor popândăi, care execută ordine politice ilegale, că această guvernare îşi trăieşte ultimele zile şi se zbate în agonie. Aşa că, foarte curând, fiecare dintre ei va răspunde personal, pentru crimele pe care le comit. Noi ştim foarte bine cine sunteţi şi vă promit că nu scăpaţi, de această dată”, a mai afirmat Ilan Şor.

Patru ex-deputaţi au fost reţinuţi ca urmare a percheziţiilor efectuate în cadrul investigării faptelor de îmbogăţire ilicită. Procuratură nu dă numele ex-parlamentarilor. Presa scrie că ar fi vorba despre Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, care sunt în prezent în Partidul Şor, dar şi despre Artur Reşetnicov, fost judecător al Curţii Constituţionale, şi Anatolie Zagorodnîi, ex-director al Agenţiei Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite