Igor Smirnov, "moldovean de onoare" în republica separatistă Transnistria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul separatist Igor Smirnov a devenit "membru de onoare al Uniunii moldovenilor din rmn", anunţă agenţia de ştiri "Novâi region" de la Tiraspol. "Decizia a fost luată ieri, când în republica separatistă s-a sărbătorit sărbătoarea naţională a moldovenilor "Mărţişor", mai anunţă aceeaşi sursă.

Liderului de la Tiraspol i-a fost înmânată legitimaţia nr. 1 a Uniunii moldovenilor din rmn, a comunicat preşedintele organizaţiei Valerian Tulgara.

Astăzi, la Universitatea din Tiraspol "Taras Şevcenko", a fost inaugurată Conferinţa "Limba moldovenească şi cultura moldovenească: istorie şi modernitate". În cadrul evenimentului, s-a remarcat că "în Transnistria se suferă pentru păstrarea acestei limbi unice, vechi, sonore şi importante, fără de care portretul popoarelor lumii ar fi fost incomplete", mai scrie "Novâi region".

La evenimentele de la Tiraspol a participat istoricul Vasile Stati, venit de la Chişinău, cunoscut pentru dicţionarul moldo-român, lansat în timpul guvernării comuniste a Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite