Igor Popa: Procurorii vor prezenta probele acuzării în dosarul Vlad Filat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul Igor Popa a avut mai multe cereri faţă de instanţă, dar au fost respinse. FOTO: Arhiva Adevărul
Avocatul Igor Popa a avut mai multe cereri faţă de instanţă, dar au fost respinse. FOTO: Arhiva Adevărul

Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat se declară nevinovat în faţa instanţei judecătoreşti. Avocatul Igor Popa a cerut în instanţă să i se permită lui Filat de a vorbi în faţa presei.

Igor Popa a cerut în instanţa de judecată anularea procesului penal şi permisiunea de a vorbi Filat în faţa presei. Judecătorii au respins ambele cereri.

„Noi am înaintat cereri de încetare a dosarului penal, deoarece nu conţine probe admisibile într-un proces penal. Considerăm că este nul, deoarece instanţa a fost sesizată într-un mod ilegal – de la dosar şi până la trimiterea în judecată. Au respins solicitarea de a vorbi Vald Filat în faţa presei. Îngrădirea dreptului la exprimare este abuzivă. Joi, la ora 11:00, va fi iniţiată cercetarea judecătorească, unde se vor prezenta probele acuzării de către procurori”, a declarat Igor Popa, după şedinţa de judecată în dosarul lui Vlad Filat.

Amintim că Vald Filat a fost reţinut pentru 72 de ore de către CNA la data de 15 octombrie 2015, apoi arestat şi transferat la Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. Acesta este acuzat de trafic de influenţă şi corupere pasivă, după ce Ilan Shor e depus o declaraţie prin care spune că i-ar fi oferit lui Filat mită în valoare de 250 milioane de euro. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite