Igor Dodon, despre relaţiile cu România: Fraţi, fraţi, dar fiecare la el acasă

Igor Dodon, despre relaţiile cu România: Fraţi, fraţi, dar fiecare la el acasă

FOTO

Relaţiile dintre Republica Moldova şi România trebuie să se bazeze pe pragmatism, pe respect reciproc şi pe prietenie. Declaraţia aparţine preşedintelui Igor Dodon, care a spus marţi, 28 martie, la o întrevedere cu presa că nu a solicitat până acum o întrevedere cu liderul de la Bucureşti, dar ar fi bine să existe o asemenea întâlnire.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu voi permite implicarea celor de la Bucureşti în treburile interne ale Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon, subliniind că nu va accepta să i se dea lecţii cum s-a întâmplat anterior în raport cu predecesorul său.

„Niciun fel de fraţi mai mari sau mai mici, noi suntem prieteni. Vă stimăm statalitatea, păstraţi-o şi pe a noastră. Unirea nu va fi. Cetăţenii acestui stat nu vor permite. Lucrul acesta vi-l promit. Cât suntem noi în viaţă, niciun fel de unire. Stimez vecinii noştri, prietenii noştri români, dar atunci când este vorba de statalitate, când este vorba de Republica Moldova: fraţi fraţi, dar fiecare la dânsul acasă”, a mai spus Igor Dodon.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările