Dodon: Plahotniuc încearcă să distrugă PDM. Unii ambasadori salută acest lucru, iar Sandu şi Năstase se bucură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Igor Dodon consideră că plecările democraţilor din partid sunt dirijate de fostul lider PDM Vlad Plahotniuc, care nu mai controlează formaţiunea, iar din acest motiv ar încerca să-i convingă pe deputaţii loiali lui să adere la grupul parlamentar Pro Moldova, condus de Andrian Candu.

„Cei care vorbeau de valori frumoase, democratice, Maia Sandu şi Andrei Năstase, se bucură că a mai plecat un deputat doi-trei. În ce tranformăm Parlamentul şi politica”, a afirmat Igor Dodon.

Şeful statului a dat asigurări că nu va accepta „o majoritate parlamentară din transfugi”. „Oponenţii noştri visează în fiecare seara şi se bucură pentru a crea o majoritate parlamentară din transfugi. Cu ce sunteţi mai buni decât Plahotniuc? Bateţi din palme că s-au mai dus doi-trei deputaţi din partid, iar unii ambasadori salută acest lucru. Unde mergem? Ce facem mai departe?”, a întrebat Dodon.

Igor Dodon i-a îndemnat pe liderii PAS, PDA, PDM şi PSRM să se întâlnească şi să decidă asupra declanşării alegerilor parlamentare anticipate, dacă aceştia văd că în Parlament actualmente se merge pe scenariul lui Vlad Plahotniuc, acela de a atrage cât mai mulţi deputaţi în Pro Moldova pentru a forma un nou Guvern, alături de Ilan Şor şi alte partide din opoziţie.

„La alegeri anticipate nu trece niciunul dintre aceştia care s-au vânzut prin 3-4 partide, iar voi (Maia Sandu şi Andrei Năstase) vreţi să vă asumaţi cu ei guvernarea. Vă doresc sănătate, succes nu, pentru că succes în astfel de guvernare nu va fi”, a mai spus Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite