Dodon explică de ce Timofti nu vrea să-i ceară scuze Transnistriei: Aşa e când ai printre favoriţi unionişti şi antistatalişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul preşedinte ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, a comentat afirmaţiile preşedintelui în exerciţiu, Nicolae Timofti, care a spus că Chişinăul nu trebuie să-i ceară scuze Tiraspolului pentru războiul de pe Nistru. Timofti a făcut declaraţiile în cauză drept răspuns lui Dodon, care, într-un interviu recent pentru Russia Today, menţiona că autorităţile moldoveneşti sunt vinovate de conflictul din 1992, fiindcă şi-au dorit unirea cu România.

„Pe sfârşit de mandat, domnul Nicolae Timofti şi-a dat seama că poate fi preşedinte şi poate face declaraţii. Măcar în ceasul din urmă. Îi înţeleg starea psihologică. E dureros să pleci din cea mai înaltă funcţie din stat fără a lăsa ceva marcant în urma ta. Cu excepţia unui sac de medalii oferite.


Însă nici măcar aceste declaraţii de final nu sunt coerente, ele trădează lipsa de înţelegere a realităţii politice din Republica Moldova. Dar nu mă miră. Aşa e când nu ai ceva şi nici nu ştii ce nu ai. Şi aşa e când ai în aparat sau printre favoriţi unionişti şi antistatalişti.

Rămâne încă de văzut cum a ajuns domnul Timofti să aprobe un Guvern şi un procuror general pe întuneric, noaptea, pe ascuns de cetăţeni. Cum şi-a permis să tacă atunci cînd se fura miliardul. Cum a aprobat alte lucruri antisociale.


Îmi pare rău că a trebuit să fac aceste remarci la sfârşitul lui de mandat. Regret că domnul Nicolae Timofti nu ştie să pună punctul la pagina sa, fără a vărsa cerneală pe foaie. E şi aceasta o caracteristică a persoanei”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook miercuri, 21 decembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite