DIPLOMAȚIE Ministrul sloven de externe vizitează în premieră Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul de externe al Sloveniei va veni la Chișinău
Ministrul de externe al Sloveniei va veni la Chișinău

Marți și miercuri, Ministrul Afacerilor Externe al Sloveniei, Samuel Žbogar, va efectua o vizită oficială în țara noastră, la invitaţia omologului său moldovean, Iurie Leancă.

Această vizită va fi prima a unui ministru de externe sloven în Moldova de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre cele două țări. Evenimentul reflectă existenţa unui interes reciproc pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi promovarea dialogului consecvent între cele două state, anunță serviciul de presă al ministerului de externe de la Chișinău.

Programul vizitei cuprinde, pe lângă întrevederea cu Ministrul Iurie Leancă, întâlniri cu Preşedintele interimar, Preşedintele Parlamentului RM, Marian Lupu, şi cu Prim-ministrul RM, Vlad Filat.

În cadrul discuţiilor cu oficialii moldoveni urmează a fi abordate subiecte ce ţin de cooperarea în cadrul organizaţiilor internaţionale şi a celor regionale, cooperarea sectorială, susţinerea reformelor instituţionale, implementarea proiectelor de asistenţă pentru dezvoltare, modalităţile de preluare a experienţei slovene în procesul de integrare europeană.

Şeful diplomaţiei slovene va participa, de asemenea, la ceremonia de inaugurare a unui proiect socio-umanitar susţinut financiar de către o organizaţie neguvernamentală pentru asistenţă şi dezvoltare din Slovenia care va fi lansat în oraşul Ocniţa și are drept scop facilitarea procesului educaţional şi a integrării sociale a copiilor de vârstă şcolară din raionul Ocniţa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite