Deputaţii liberali propun ca socialiştii să întoarcă statului banii cheltuiţi pentru referendumul din Chişinău. Replica celor din PSRM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schimb de replici în Parlamentul Republicii Moldova între deputaţii socialişti şi liberali. Mărul discordiei şi de această dată a fost legat de subiectul referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă, din 19 noiembrie. Deputata PL Alina Zotea a solicitat în plenul Legislativului ca reprezentanţii PSRM să întoarcă statului cele 9 milioane de lei cheltuiţi pentru plebiscit. Replica socialiştilor nu s-a lăsat mult aşteptată.

„Vreau să aduc mulţumiri chişinăuienilor care nu au ieşit la referendumul ilegal organizat de PSRM. Să le spun că practic au acordat a patra oară vot de încredere pentru Dorin Chirtoacă şi să fac o propunere, ca cei care au organizat acest referendum ilegal să întoarcă în buget 9 milioane de lei, iar membrilor care se află în CMC să-şi dea demisia. Este ruşinos”, a declarat Alina Zotea.

În replică, deputatul socialist Grigore Novac le-a amintit şi le-a reproşat liberalilor că din bugetul statului au fost cheltuiţi circa 37 de milioane de lei în 2010, atunci când la iniţiativa acestora a fost organizat un referendum de modificare a Constituţie, la fel eşuat. 

„Conform rapoartelor Curţii de Conturi, anul Primăria are încălcări de circa 300 de milioane de lei. La fel, conform raportului CNA, Primăria Chişinău se află în topul celei mai corupte instituţii publice. Ţin să vă amintesc că datoriile Primăriei Chişinău sunt de circa 4 miliarde de lei. Timp de zece ani au fost distruse circa 300 de ha de spaţii verz, iar prejudiciul este estimat la 3 miliarde de lei”, a menţionat Grigore Novac.

Acesta a mai adăugat că speră că justiţia îşi va face datoria şi că Dorin Chirtoacă se va întoarce în penitenciar.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite