Cum comentează SIS acuzaţiile că ar fi implicat în răpirea judecătorului ucrainean

Cum comentează SIS acuzaţiile că ar fi implicat în răpirea judecătorului ucrainean

Ofiţerii SIS, foto simbol

Serviciul de Informaţii şi Securitate infirmă acuzaţiile deputaţilor fracţiunii PSRM, Adrian Lebedinschi şi Grigore Novac, că instituţia a fost implicată în răpirea judecătorului ucrainean Nicolae Ceauş.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Toate informaţiile deţinute la nivel instituţional au fost remise organelor de ocrotire a normelor de drept naţionale, precum şi membrilor Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor presupusei răpiri a ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus. În acelaşi timp, pe durata investigării cazului, reprezentanţii SIS, inclusiv directorul instituţiei, şi-au manifestat disponibilitatea şi deschiderea pentru cooperare şi au acordat suport, conform competenţelor, în vederea stabilirii persoanelor implicate şi clarificării cauzelor ce au dus la crearea incidentului”, se spune într-un comunicat emis de SIS.

SIS a comunicat că regretă „că actorii politici tot mai frecvent în retorica lor utilizează SIS şi încearcă să manipuleze opinia publică prin insinuări şi interpretări pentru a-şi promova imaginea în campanie electorală.”

„Serviciul de Informaţii şi Securitate sugerează şi îndeamnă deputaţii fracţiunii PSRM, cu probele pe care le invocă că le deţin, să se adreseze Procuraturii Generale pentru a fi iniţiată o cercetare sub prisma penală a faptelor la care fac referire, ce va demonstra fie veridicitatea celor imputate de către aceştia, fie caracterul declarativ şi politic al evenimentului de presă de astăzi”, se mai spune în comunicatul SIS.

Deputaţii socialişti Adrian Lebedinschi şi Grigore Novac, membri ai Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor răpirii judecătorului ucrainean Nicolae Ceauş, care s-a produs în centrul Chişinăului, au acuzat Serviciul de Informaţii şi Securitate şi Preşedinţia Republicii Moldova de complicitate în cazul răpirii judecătorului.

Deputaţii socialişti susţin că există dovezi că răpirea judecătorului ucrainean a fost realizată de către serviciile secrete ucrainene, în colaborare cu SIS din Republica Moldova şi cu acordului preşedintelui Maia Sandu, care, potrivit deputaţilor socialişti, ar fi agreat această operaţiune cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările