Coraportorii Comisiei de monitorizare a APCE, în vizită de lucru la Chişinău. Ei vor evalua situaţia politică şi pregătirile pentru alegerile prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

În perioada 27 iunie-29 iunie, coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei vor efectua o vizită de lucru în Republica Moldova, pe ambele maluri ale Nistrului. Aceştia vor să se informeze cu privire la evoluţia politică şi pregătirile pentru alegerile prezidenţiale din toamnă.

De asemenea, coraportorii vor evalua rezultatele înregistrate la nivel legislativ, în legătură cu implementarea Acordului de Asociere UE-Republica Moldova.

Totodată, aceştia se vor informa asupra cazurilor fostului premier Vlad Filat, dar şi al ex-deputatului PCRM Grigore Petrenco.

Oficialii europeni vor avea o vizită de lucru şi la Tiraspol, marţi, 28 iunie. Pentru a analiza cum decurg evenimentele politice inclusiv în stânga Nistrului.

Reprezentanţii APCE vor avea mai multe întrevederi cu oficiali de rang înalt din Republica Moldova. Precum preşedintele ţării, Nicolae Timofti, speakerul Parlamentului, Andrian Candu sau prim-ministrul Pavel Filip. În plus, aceştia se vor întâlni cu mai mulţi lideri politici: Dumitru Diacov, Mihai Ghimpu, Igor Dodon, Liliana Palihovici şi alţii.

Comisia de monitorizare a APCE are ca obiectiv de a monitoriza dacă statul membru al Consiliului Europei îţi îndeplineşte obligaţiunile asumate faţă de Consiliu.

Comisia este obligată să raporteze anual despre evoluţiile procedurii de monitorizare, iar cel puţin o dată la doi ani să prezinte un raport, privind ţara monitorizată. Ulterior, AP poate adopta o rezoluţie pentru soluţionarea anumitor situaţii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite