Andrian Candu, despre acuzaţiile lui Veaceslav Negruţă: Aberaţii şi lipsă de profesionalism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acuzaţiile ex-ministrului Finanţelor Veaceslav Negruţă la adresa guvernării, precum că prin acordarea cetăţeniei Republicii Moldova pentru investiţii ar putea fi creat un coridor prin care să fie readuşi în ţară banii furaţi din sistemul bancar moldovenesc, au fost calificate de către speakerul Andrian Candu ca fiind „aberaţii şi lipsă de profesionalism”.

„Domnul Negruţă ar trebui să dea foarte multe explicaţii şi răspunsuri în privinţa actelor de corupţie la care dumnealui a participat şi are, dacă nu greşesc şi condamnări”, a subliniat Andrian Candu joi, 19 iulie, într-o conferinţă de presă.

Potrivit şefului Legislativului, proiectul privind acordarea cetăţeniei prin investiţii se regăseşte în foarte multe state.

„Republica Moldova a creat filtre de verificare şi de impunere a unor restricţii pentru persoanele care vor aplica pentru cetăţenie, inclusiv mecanisme de verificare a provenienţei financiare”, a menţionat Candu.

El a mai precizat că este prematur de a ne expune cât de funcţional şi care vor fi beneficiile Republicii Moldova din acest program, dar „este bine să dăm credit şi sp vedem cum funcţionează acest mecanism şi după o anumită perioadă de timp să tragem concluziile”.

„Acest subiect a fost menţionat şi de conducerea FMI, inclusiv în discuţii cu societatea civilă, aici la Chişinău, unde şi reprezentanţii FMI au vorbit de bine despre acest program”, a precizat Candu.

Amintim că Veaceslav Negruţă a afirmat că acordarea cetăţeniei pentru investiţii ar putea fi un coridor prin care să fie readuşi în ţară banii furaţi din sistemul bancar moldovenesc, având în vedere că investigaţiile privind frauda bancară nu sunt finalizate şi beneficiarii direcţi şi indirecţi nu au fost responsabilizaţi. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite