Ambasadorul SUA la Chişinău: Vlad Plahotniuc joacă un rol semnificativ în situaţia actuală VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova, James Pettit, a fost întrebat miercuri, 21 decembrie, în cadrul emisiunii „Interpol” de la TV7, dacă prim-vicepreşedintele PDM, oligarhul Vlad Plahotniuc, care este şi coordonatorul executiv a coaliţiei de guvernare, se numără printre persoanele care vor să îmbunătăţească situaţia din ţară.

„Eu sper că da. El joacă un rol semnificativ în situaţia actuală şi eu sper că doreşte să îmbunătăţească situaţia actuală aici. Până acum am vazut destul de multe reforme.

Noi sprijinim reforme, noi sprijinim rezultate, nu sprijinim un anumit guvern, nu sprijinim un anumit coordonator executiv. Până acum am văzut câteva reforme, inclusiv aceste reforme care au fost îndeplinite pentru FMI. Eu sper că în anul viitor vom aveam mai multe astfel de reforme”, a declarat James Pettit.

Referindu-se la lipsa de încredere a populaţiei în guvernare, ambasadorul a menţionat că recăpătarea încrederii va dura mult timp. Totodată, el a subliniat că una din problemele cu care se confruntă ţara este corupţia, iar diminuarea acesteia se va produce în mod mai accentuat, atunci când vom schimba cultura politicienilor şi a populaţiei.

„Sunt persoane în Guvern care sunt foarte talentaţi, care realmente doresc să facă ceva pozitiv pentru ţară, dar în acelaşi timp există multă corupţie, peste tot”, a precizat Pettit.

   

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite