Ambasadorul R.Moldova în Federaţia Rusă va fi rechemat la Chişinău

Ambasadorul R.Moldova în Federaţia Rusă va fi rechemat la Chişinău

Chişinăul îl recheamă pe ambasadorul R.Moldova la Moscova, Andrei Neguţă. Ministerul de Externe ar fi trimis miercuri, 13 februarie, o propunere în acest sens către Guvern.

Potrivit Deschide.md, motivul ar fi modul în care Andrei Neguţă a gestionat subiectul privind deschiderea reprezentanţei diplomatice a Transnistriei la Moscova şi faptul că nu a promovat corect şi cu suficienta fermitate poziţia R.Moldova faţă de acest subiect.

Amintim că începând cu ziua de marţi, 22 ianuarie, Transnistria are o reprezentanţă în Federaţia Rusă, amplasată chiar în centrul Moscovei. Instituţia va avea misiuni similare cu a unui consulat, doar că este înregistrată cu statut de organizaţie neguvernamentală.

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Oleg Vasneţov, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene în legătură cu ştirile privind deschiderea la Moscova a unei „reprezentanţe a Transnistriei”.

De menţionat că Andrei Neguţă a mai fost rechemat de la Moscova în decembrie 2017 „în legătură cu cazurile de hărţuire şi intimidare de către autorităţile Federaţiei Ruse a persoanelor oficiale şi oamenilor politici din Republica Moldova”, iar în mai 2018 a revenit la Moscova.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: