Şase localităţi din Moldova şi-au ales primarii. Trei dintre ele vor fi conduse de democraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă, simbol
FOTO arhivă, simbol

Satele Ţipala şi Ulmu din Ialoveni şi Racovăţ din Soroca vor fi conduse de primari democraţi. Satul Pervomaisc din Căuşeni va fi condus de un primar socialist, satul Mereni, Anenii Noi, de un liberal, iar oraşul Tvardiţa, Taraclia, de un primar independent.

Acestea sunt rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi desfăşurate pe 14 mai în şapte localităţi. În satul Hirova, Călăraşi, va fi desfăşurat turul doi, deoarece niciunul dintre candidaţi nu a întrunit mai mult de jumătate din numărul de voturi valabil exprimate, transmite IPN.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, alegerile în comuna Pervomaisc, Căuşeni, au fost câştigate de Valeri Curuci, iar în Ţipala, Ialoveni, de Ilie Castraveţ. În satul Ulmu, Ialoveni, noul edil este Veaceslav Druceanu. În satul Racovăţ, Soroca, victoria a fost obţinută de Ion Borozan, iar în satul Mereni, Anenii Noi, de Ludmila Colesnic. Alegerile în oraşul Tvardiţa, Taraclia, au fost câştigate de candidatul independent Zhari Parmacli.

Pentru funcţia de primar în cele şapte localităţi s-au înscris în cursă 26 de concurenţi electorali. Doi au fost candidaţi independenţi, iar 24 au reprezentat formaţiuni politice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite