Şalaru, despre întrevederea lui Dodon cu Krasnoselskii: „S-a umilit în faţa reprezentantului intereselor ruseşti din Transnistria”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ex-ministrul Apărării, Anatol Şalaru, a criticat întrevederea de miercuri, 4 ianuarie, de la Bender, a preşedintelui Igor Dodon cu liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii. Şalaru consideră că şeful statului s-a umilit în faţa lui Krasnoselskii şi îi recomandă acestuia „să meargă să le privească în ochi pe mamele care şi-au pierdut feciorii în războiul ruso-moldovenesc de pe Nistru”.

„Se pare că Dodon nu ratează nicio zi fără a face măcar un pas către predarea Republicii Moldova în mâinile Federaţiei Ruse. Astăzi, prezidentul de Sadova s-a umilit în faţa reprezentantului intereselor ruseşti din Transnistria. Era bine ca Dodon, înainte de-a merge să discute cu şeful separatiştilor de la Tiraspol, să fi trecut pe la mormintele celor care, în 1992, au fost torturaţi şi ucişi de cei pe care el îi consideră parteneri. Era bine ca înainte să meargă să pupe ciubota rusească de pe grumazul Basarabiei, să meargă să le privească în ochi pe mamele care şi-au pierdut feciorii în războiul ruso-moldovenesc de pe Nistru. Era bine să meargă să-i privească în ochi pe cei care au rămas orfani pentru că taţii lor au luptat şi au murit aparând pământul pe care Dodon îl scoate iarăşi la mezat. 
Trădarea de neam nici măcar Dumnezeu nu o iartă!”, a scris Anatol Şalaru pe pagina sa de Facebook.

Amintim că scopul întrevederii dintre Igor Dodon şi Vadim Krasnoselskii anunţat în prealabil, a fost ca părţile să se cunoască reciproc în vederea stabilirii unui dialog constructiv ce ar duce la soluţionarea problemlor stringente ale cetăţenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Unele din subiectele abordate au fost legate de libera circulaţie a cetăţenilor, recunoaşterea diplomelor transnistrene, calea ferată, comunicaţiile, problema numerelor de înmatriculare transnistrene şi altele. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite