Războiul pentru Agroindbank continuă: Autorităţile au blocat tranzacţiile cu patru pachete de acţiuni la cea mai mare bancă din Republica Moldova

Războiul pentru Agroindbank continuă: Autorităţile au blocat tranzacţiile cu patru pachete de acţiuni la cea mai mare bancă din Republica Moldova

Banca a fost în ultimii ani obiectul unor atacuri de tip raider

Consiliul de administraţie al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF) a aprobat decizia de a suspenda operaţiunile cu patru pachete de acţiuni emise de banca Moldova-Agroindbank (MAIB). Acţiunile au fost cumpărate de firme implicate în atacul de tip raider din 2013.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acestea au fost suspendate în registrele ţinute de registratorii independenţi şi deţinătorii nominali operaţiunile cu valorile mobiliare emise de Moldova-Agroindbank.

E vorba de peste 17.100 de acţiuni emise de Moldova-Agroindbank şi obţinute anul trecut de patru firme în cadrul unor tranzacţii la Bursa de Valori a Moldovei: 6.000 de acţiuni cumpărate de Ostryn Business Limited (Marea Britanie); 4.093 de acţiuni obţinute de SIA Dilnoro Group (Letonia); 7.050 acţiuni obţinute de Hessond Solution  Limited (Marea Britanie) şi de 46 acţiuni obţinute de SC Nucagroprogrup SRL din Moldova. 

Valoarea acţiunilor blocate este de circa 20 milioane de lei şi reprezintă peste 1,65% din capitalul Moldova Agroindbank.

Anul trecut pe piaţă au avut loc mai multe tranzacţii suspecte cu acţiunile celei mai mari bănci din Republica Moldova.

Fosta preşedinte al Moldova Agroindbank, Natalia Vrabie a declarat la finele lunii aprilie 2014, în cadrul adunării generale a acţionarilor, că circa 40% din deţinătorii de acţiuni ar acţiona concertat şi a cerut măsuri urgente pentru a proteja instituţia de un eventual atac de tip raider.
"Într-o bună zi ne putem trezi doar cu acţiunile în mână“, a declarat Natalia Vrabie, susţinând că deciziile managementului băncii ar putea fi influenţate de "cei mai noi acţionari“.

Şapte firme anonime, acţionari la Moldova Agroindbank

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările