Moldova va primi 30 de milioane de dolari de la Banca Mondială pentru reforme structurale şi stimularea creşterii economice durabile

Moldova va primi 30 de milioane de dolari de la Banca Mondială pentru reforme structurale şi stimularea creşterii economice durabile

Din 1992, Banca Mondială a acordat Republicii Moldova peste un miliard de dolari

Consiliul director al Grupului Băncii Mondiale a aprobat suma de 30 de milioane de dolari  pentru susţinerea Moldovei în implementarea agendei de reforme structurale şi stimularea creşterii economice. Prin aceasta se urmăreşte îmbunătăţirea mediului de afaceri, promovarea stabilităţii şi dezvoltării sectorului financiar şi ameliorarea echităţii şi eficienţei cheltuielilor publice, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă al Băncii Mondiale, operaţiunea de 30 de milioane dolari oferă sprijin în contextul Strategiei Naţionale de Dezvoltare „Moldova 2020” şi reprezintă o componentă esenţială a Strategiei de parteneriat cu Moldova pentru anii fiscali 2014-17. „Sprijinul nostru corespunde în întregime priorităţilor naţionale de dezvoltare a ţării şi îşi propune să vizeze reformele principale, care pot contribui la stimularea creşterii economice”, a declarat Abdoulaye Seck, director pentru Moldova al Băncii Mondiale.

De la momentul aderării Moldovei la Banca Mondială, în 1992, peste 1 miliard de dolari au fost alocaţi în 49 de operaţiuni în ţară. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale include 7 proiecte active, suma angajamentelor totale constituind 162,2 milioane dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările