Trupurile a doi copii, găsite fără viaţă într-un rezervor de apă, la Sângerei

Trupurile a doi copii, găsite fără viaţă într-un rezervor de apă, la Sângerei

FOTO simbol

Trupurile neînsufleţite a unui băiat în vârstă de 13 ani şi a unei fetiţe de 7 ani au fost scoase de angajaţii Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) dintr-un rezervor de apă al unei staţii de epurare din localitatea Alexandreni, raionul Sângerei.

Potrivit unui comunicat al IGSU, pe 17 august, salvatorii din cadrul postului de salvatori şi pompieri Biruinţa au fost alertaţi să intervină la extragerea cadavrelor a doi minori depistaţi într-un rezervor de apă aflat într-o staţie de epurare nefuncţională.

Conform informaţiilor preliminare, copiii au căzut în rezervor la o adâncime de 5 metri, cadavrele fiind depistate de localnici, care au alertat serviciile abilitate.

Recuperarea corpurilor neînsufleţite a fost efectuată de salvatori la scurt timp. Primele investigaţii arată că minorii nu au fost supravegheaţi de maturi. Circumstanţele cazului urmează a fi elucidate de organele de drept.

IGSU al MAI atenţionează persoanele care au în grijă minori să-i monitorizeze strict şi să nu le permită deplasarea şi jocul în locuiri nesigure, în special în preajma bazinelor acvatice, pe teritoriul unor şantiere, construcţii sau staţii industriale nefuncţionale, întrucât aflarea acestora în astfel zone reprezintă un risc iminent pentru viaţa şi sănătatea copiilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: