Toţi moldovenii care revin în ţară vor fi testaţi la COVID-19

Toţi moldovenii care revin în ţară vor fi testaţi la COVID-19

FOTO border.gov.md

Preşedintele Igor Dodon a anunţat că toţi moldovenii care revin în această perioadă din străinătate vor fi testaţi la COVID-19, pentru a nu admite ca cetăţenii infectaţi să plece la domiciile lor şi a răspândi coronavirusul.

Igor Dodon spune că specialiştii sunt cei care vor decide dacă cetăţenii vor fi testaţi prin prelevarea rapidă a probelor, care durează în jur de o oră, sau dacă vor fi testaţi prin prelevarea probelor în laborator, procedură ce durează 24 de ore.
 
„Rugăm foarte mult pe cei care se întorc din diasporă să înţeleagă, să fie receptivi, iar atunci când acest mecanism va fi funcţional, sper că în câteva zile, vedem cum reuşim cu toate mecanismele, vă rog să fiţi receptivi”, a spus Dodon.
 
Preşedintele a afirmat că, de asemenea, va propune să fie modificată legislaţia în aşa ca toţi cetăţenii care revin acasă în această perioadă să fie obligaţi să cumpere poliţă de asigurare.

Amintim că, la această oră, în Republica Moldova există 177 de cazuri de COVID-19. O persoană a decedat, iar două persoane au fost vindecate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: