Tânăr reţinut pentru spargerea conturilor bancare

Tânăr reţinut pentru spargerea
conturilor bancare

Un tânăr din raionul Soroca a fost reţinut fiind suspectat că prin intermediul unei reţele de socializare a obţinut date bancare de la mai multe persoane, le-a spart conturile şi le-a sustras banii. Victimele erau persoane care îşi vindeau bunurile prin internet, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliţiei menţionează că s-a constatat că bărbatul contacta persoanele care îşi vindeau diferite bunuri (haine, accesorii) prin intermediul unei reţele de socializare, spunându-le că vrea să le cumpere.
 
Ulterior, în cadrul discuţiilor, prin abuz de încredere şi înşelăciune, motivând că se află peste hotarele ţării, acesta le solicita datele bancare ale cardurilor pentru a transfera banii. După ce primea numărul cardului, tânărul spărgea parolele şi extrăgea banii de pe contul acestora. Audiat de poliţişti, bărbatul şi-a recunoscut vina în comiterea a patru cazuri de acest fel, suma totală a prejudiciului fiind estimată la peste 42  de mii de lei.
 
Din banii sustraşi bărbatul şi-a procurat telefoane mobile, notebook şi o motocicletă. În acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru escrocherie, suspectul fiind cercetat în stare de libertate. Dacă tânărul de 20 de ani va fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare de până la trei ani.
 
Oamenii legii atenţionează cetăţenii care vând sau cumpără diferite bunuri de pe site-uri sau reţele de socializare să acorde o atenţie sporită atunci când fac tranzacţiile, pentru a nu cădea victima unor escroci.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: