Moldovenii fără asigurare medicală nu vor beneficia de ajutorul de şomaj

Moldovenii fără asigurare medicală nu vor beneficia de ajutorul de şomaj

FOTO IPN

Cetăţenii Republicii Moldova, indiferent dacă se află în ţară sau urmează să vină, dacă nu au poliţă de asigurare medicală, nu vor beneficia de ajutorul de şomaj de 2775 de lei, instituit recent de Guvern. Despre aceasta a anunţat premierul Ion Chicu după şedinţa Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de COVID-19, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şeful executivului a declarat că toţi cetăţenii Republicii Moldova, indiferent dacă este sau nu stare de urgenţă, au obligativitatea să deţină poliţă medicală. Dacă nu-şi onorează contribuţiile de asigurare medicală, persoanele riscă să fie sancţionate.

Premierul a mai spus că persoanele fără poliţă vor plăti pentru serviciile medicale, cu excepţia cazurilor în care vor fi infectaţi cu noul tip de coronavirus.

În Republica Moldova este declarată stare de urgenţă pentru 60 de zile, începând cu 17 martie. Până în prezent au fost raportate 752 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus şi 12 decese asociate cu acesta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: