CMC a decis procurarea a 50 de autobuze

CMC a decis procurarea a 50 de autobuze

FOTO IPN

Parcul de autobuze al municipiului Chişinău va fi înnoit cu 50 de autobuze dotate cu sisteme de aer condiţionat şi cu podea joasă, pentru un acces mai lejer pentru cărucioare, vârstnici şi persoane în scaune rulante. Decizia de a procura unităţile de transport a fost luată în şedinţa de astăzi, 16 martie, a Consiliului municipal Chişinău, transmite IPN.

Aleşii locali şi-au exprimat speranţa că, odată ce vor fi cumpărate aceste autobuze moderne, chişinăuienii vor prefera să circule cu transportul public şi vor renunţa la transportul propriu.

„Solicit ca niciun autobuz nou să nu fie pus pe rutele care au fost deja concesionate. Motanii graşi care au avut relaţii preferenţiale cu factorii de decizie din Primărie au reuşit să pună laba pe rutele profitabile. Nu vom accepta să fie plasate autocare noi pe ruta 22, care este a lui Topală”, a cerut consilierul Ilian Caşu.

Nici la şedinţa de astăzi consilierii nu au decis în ceea ce priveşte asamblarea autobuzelor. Municipalitatea intenţionează în următorii cinci ani să aloce în total din bugetul municipal 150 de mln lei pentru înnoirea Parcului Urban de Autobuze. În prezent, la balanţa întreprinderii 135 de autobuze, 80% dintre acestea având termenul de exploatare depăşit.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările