Camioane, ambulanţe şi un autobuz şcolar, tractate de salvatori

Camioane, ambulanţe şi un autobuz şcolar, tractate de salvatori

FOTO dse.md

Două ambulanţe care s-au împotmolit, una în apropiere de localitatea Rubleniţa, raionul Soroca, şi alta la Ungheni, au fost tractate miercuri de salvatorii, iar în raionul Rezina salvatorii au ajutat la deblocarea a şase autocamioane care nu se puteau deplasa în pantă, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

În apropiere de localitatea Parcani, raionul Şoldăneşti, un autobuz şcolar, fără elevi, şi-a putut continua drumul doar după intervenţia salvatorilor. Şi salvatorii de la Bălţi au avut de muncă. Aceştia au adus pâine pentru localnicii satului Valea Norocului, raionul Sângerei, împărţind-o persoanelor în etate, dar şi persoanelor cu dezabilităţi care aveau dificultăţi de deplasare.

Solicitat de IPN, Sergiu Căpăţână, şeful Serviciului Operativ din cadrul Administraţiei de Stat a Drumurilor, a declarat că pe trasele administrate porţiuni blocate nu sunt. Toate drumurile sunt practicabile, dar se circulă în condiţii de iarnă. Pe alocuri, unde vântul a fost mai intens şi s-au format troiene, se efectuează lucrări de deszăpezire. Pe parcursul nopţii au fost împrăştiate peste 800 de tone de material antiderapant. Responsabilul a mai spus că toate sectoarele periculoase sunt monitorizate, iar în caz de necesitate se intervine.

Şoferii pot verifica care este starea drumurilor în timp real, pe site-ul Administraţiei de Stat a Drumurilor: www.asd.md. Cei care nu au acces la internet pot să se informeze dacă un anumit traseu este sau nu blocat sunând la numărul de telefon: (022) 22-55-30, serviciu disponibil 24 de ore din 24.

Şi Primăria Chişinău informează că traficul rutier pe străzile capitalei se desfăşoară în condiţii de iarnă. La linie au ieşit 311 troleibuze şi 84 de autobuze. Transportul public circulă pe toate liniile prevăzute, fără abateri de la program. Şoferii sunt rugaţi să nu parcheze pe marginea străzilor şi pe trotuare, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util.

În caz de înregistrare a situaţiilor problematice în contextul condiţiilor meteo, cetăţenii sunt chemaţi să apeleze Dispeceratul central municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: