Biserica ce a fost construită ilegal în curtea unei grădiniţe din Chişinău nu a fost demolată, deşi s-a dispus acest lucru

Biserica ce a fost construită ilegal în curtea unei grădiniţe din Chişinău nu a fost demolată, deşi s-a dispus acest lucru

FOTO IPN

O biserică construită ilegal pe teritoriul grădiniţei nr.150 din Chişinău nu a fost demolată, chiar dacă o decizie a fost emisă încă în octombrie 2018. Problema a fost comunicată, miercuri, la şedinţa Consiliului municipal Chişinău, transmite IPN.

Ala Revenco, reprezentantă a Asociaţiei obşteşti „Părinţi Solidari”, a spus că autorizaţia de construcţie a fost eliberată Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport. Iniţial, urma să fie construită o bibliotecă, cu centru de educaţie moral-spirituală, dar până la urmă a început construcţia unei biserici. De mai bine de un an, de sărbători şi în fiecare duminică, sunt oficiate slujbe.
 
Ala Revenco spune că a sesizat toate organele posibile, dar „autorităţile nu sunt capabile să facă ordine pe teritoriul grădiniţei”. Ala Revenco a mai spus că la biserică vin tot felul de oameni, unii dubioşi, şi nu e bine pentru că în preajmă sunt peste 300 de copii care frecventează grădiniţa.

Victor Chironda, viceprimar responsabil de urbanism şi mobilitate urbană, a spus că a avut o întâlnire cu arhitectul acestei construcţii şi i-a comuniocat că dispoziţia de demolare trebuie executată. Victor Chironda consideră că este şi responsabilitatea DGETS, dar şi a direcţiei grădiniţei, care a permis această construcţie, să monitorizeze demolarea ei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: