Bacalaureatul în R. Moldova va avea loc între 4 şi 22 iunie

Bacalaureatul în R. Moldova va avea loc între 4 şi 22 iunie

FOTO simbol Sursa Shutterstock

Examenul naţional de bacalaureat va avea loc în perioada 4-22 iunie. Sunt înscrişi 16 773 de candidaţi, dintre care 11 094 sunt din licee. Anul acesta, nota 10 din oficiu la limba străină urmează a fi acordată pentru 1 298 de elevi, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Candidaţii vor susţine testele în centrele de bacalaureat, monitorizate video. Numărul centrelor a fost majorat, faţă de anul trecut, de la 88 la 93. Examenele vor avea loc cu respectarea măsurilor antiepidemice, a declarat ministra educaţiei, culturii şi cercetării Lilia Pogolşa, într-un briefing de presă.

În municipiul Chişinău vor fi două centre de bacalaureat, în care vor susţine examenul mai mult de 300 de candidaţi. Numărul de elevi într-o sală nu va fi mai mare decât capacitatea acesteia. Elevii vor păstra distanţa de cel puţin 1 m. Purtarea măştii de protecţie este obligatorie pentru toţi participanţii la examene.

Evaluarea lucrărilor şi a contestaţiilor se va efectua în centrele republicane de evaluare şi centrele republicane de evaluare a contestaţiilor, care vor fi mai multe în acest an.

La procesul de evaluare vor participa circa 600 de profesori evaluatori, repartizaţi câte 125-150 în centrele de evaluare.

Dacă în perioada stabilită pentru examinare, 4-22 iunie, vor fi înregistrate multe cazuri de COVID-19, se va lua decizia de amânare a testelor, cu până la 20 de zile.

Lilia Pogolşa a îndemnat candidaţii la examenele de bacalaureat să se pregătească temeinic pentru susţinerea probelor şi a asigurat că obiectivitatea, corectitudinea şi transparenţa examenelor va fi asigurată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările