Aplicarea marcajului rutier pe străzile din Chişinău va dura două luni

Aplicarea marcajului rutier pe străzile din Chişinău va dura două luni

Primăria municipiului Chişinău informează că de săptămâna viitoare, pe străzile din Chişinău va începe aplicarea marcajului rutier. Termenul de executare a lucrărilor de profil este de două luni, urmând a fi aplicat marcaj pe toate străzile principale şi cele secundare din oraş. Intervenţia va începe pe străzile cu trafic intens, în intersecţiile problematice şi în preajma instituţiilor de învăţământ.

Subiectul a fost abordat marţi, în cadrul Şedinţei operative a serviciilor municipale.
 
Potrivit lui Marcel Zastînceanu, şef al Î.M. Regia „EXDRUPO”, vopseaua pentru marcaj, pe bază de acril, circa 70 tone, a fost achiziţionată în bază de licitaţie, iar costul este de 2,1 mil.lei. În acest an, marcajul va fi aplicat în 3 culori: alb, galben şi roşu. Cu culoare galbenă vor fi marcate staţiile de aşteptare a transportului public, iar cu roşu şi alb vor fi evidenţiate intersecţiile problematice (aglomerate) din capitală.
 
În context, primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a solicitat serviciilor de profil să înceapă aplicarea marcajului în conlucrare cu Inspectoratul Naţional de Patrulare, pe adresele cele mai aglomerate şi în preajma şcolilor şi grădiniţelor. De asemenea, edilul-şef interimar a ţinut să atenţioneze responsabilii de la drumuri vizavi de calitatea vopselei utilizate pentru marcaj, că este prevăzută pentru asemenea lucrări şi că va rezista traficului rutier din Capitală.    
 
Î.M. Regia „EXDRUPO” va asigura 3 echipe de lucru şi va contracta suplimentar servicii pentru aplicarea marcajului rutier alb-roşu la trecerile pietonale.
 
Volumul lucrărilor este de 43 mii metri pătraţi, iar bugetul prevăzut în acest scop este de 4,2 milioane lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: