Şoferul care a intrat cu maşina pe trotuar şi a accidentat mortal o femeie în sectorul Râşcani, condamnat la patru ani de închisoare

Şoferul care a intrat cu maşina pe trotuar şi a accidentat mortal o femeie în sectorul Râşcani, condamnat la patru ani de închisoare

La contestaţia procurorilor, Curtea de Apel Chişinău a agravat pedeapsa pentru conducătorul auto, care acum trei ani, a provocat un accident rutier, soldat cu decesul unei persoane, aplicându-i o pedeapsă de 4 ani închisoare, cu executare.

Ştiri pe aceeaşi temă

De asemenea, acesta a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 3 ani şi obligat să le achite succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral şi material de 131 mii de lei.
 
Tragedia s-a produs în seara zilei de 1 august 2017, la intersecţia străzii Miron Costin cu bulevardul Moscova din capitală. Deplasându-se la volanul unui BMW, acesta a forţat culoarea galbenă a semaforului, iar pentru a evita coeziunea cu un alt automobil, a intrat din plin pe trotuarul cu mai mulţi pietoni, tamponând-o violent pe o femeie. În rezultatul traumatismelor incompatibile cu viaţa, victima a decedat, peste o săptămână, la spital, fără a-şi mai reveni din comă.
 
Femeia avea 65 de ani şi după ce îşi încheiase ziua de muncă se îndrepta spre spital, pentru a-şi vizita soţul care suferea de o boală incurabilă, ea fiind unicul sprijin moral şi material al bărbatului.
 
La începutul acestui an, Judecătoria Chişinău, sediul Râşcani l-a recunoscut pe şoferul, în vârstă de 36 de ani, vinovat de „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane”, condamnându-l, însă, la o pedeapsă neprivativă de libertate.
 
Nefiind de acord cu această sentinţă, procurorii au contestat-o, insistând pe condamnarea inculpatului la o pedeapsă reală cu închisoare.
 

Decizia este executorie, însă poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: