Reţeta perfectă de prânz în perioada postului. Secretul unei ciorbe cu vitamine şi savoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că perioada postului presupune o serie de restricţii alimentare, este necesar ca preparatele gătite să fie cât mai bogate în nutrienţi.

În perioada postului, organismul are nevoie de alimente diverse şi pline de vitamine, minerale şi fibre, care să îţi asigure energia necesară.

O ciorbă "cu de toate" poate fi o soluţie la îndemână, uşor de preparat şi delicios, pentru prepararea căreia puteţi folosi orice legume aveţi prin cămară, proaspete, congelate sau în conservă; cu cât sunt mai diverse, cu atât veţi obţine un preparat mai plin de vitamine şi mai gustos. Reţeta propusă de către bucătarul Mircea Groza cuprinde următoarele ingrediente: o ceapă, un morcov, o bucată de ţelină, trei-patru ciuperci, doi căţei de usturoi, un ardei proaspăt, păstăi, pastă de ardei, boia dulce, trei cartofi, un dovlecel, o roşie (opţional), zeamă de varză sau borş, sare.

image

Curăţaţi ceapa, o tocaţi mărunt şi o puneţi într-o oală cu o lingură de ulei să se călească la foc mic. Daţi pe răzătoarea mare morcovul şi ţelina, mărunţiţi usturoiul şi adăugaţi totul peste ceapă, împreună cu puţină sare şi cu ciupercile feliate, amestecând uşor. Urmează, în ordine, ardeiul tocat, o mână de păstăi, o lingură de pastă de ardei şi un vârf de cuţit de boia dulce. Amestecaţi din noi, apoi lăsaţi la foc molcom până ce curăţaţi şi tăiaţi cuburi cartofii, pe care le puneţi peste legumele din oală, completând cu apă caldă.

În timp ce ciorba fierbe, pregătiţi un dovlecel, care va ajunge în preparat în momentul în care celelalte ingrediente sunt gătite pe jumătate. Când şi acesta din urmă s-a fiert, adăugaţi o roşie mărunţită ori dată pe răzătoarea mare. Până ce mâncarea mai dă câteva clocote, fiebeţi într-o crăticioară două căni de zeamă de varză sau borş, în funcţie de preferinţe, pe care îl răsturnaţi, mai apoi, în oală.
Aromatizaţi ciorba cu frunze de leuşean tocate.
Poftă bună!

Vă mai recomandăm:

Reţeta unui delicios preparat ardelenesc. Cum faci ca la carte ciorba de pâine cu ou

Cum se găteşte cea mai bună ciorbă de ceapă cu pui. Reţeta gospodinelor din „patria cepei“

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite