Fără focare de pestă porcină în Sălaj. Comerţul cu porci, în continuare interzis

Fără focare de pestă porcină în Sălaj. Comerţul cu porci, în continuare interzis

Toate focarele de pestă au fost închise FOTO Arhivă

Pentru a preveni apariţia de noi focare, autorităţile au decis menţinerea măsurilor generale adoptate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în luna mai a anului trecut.

Toate focarele de pestă porcină africană din judeţul Sălaj sunt închise, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii.
"Potrivit actelor de stingere emise de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sălaj, începând cu data 1 noiembrie s-au închis toate focarele de Pestă Porcină Africană a porc domestic existente la nivel judeţean, diagnosticate în exploataţii din localităţile Ip, Cosniciu de Jos, Zăuan, Giurtelecu Şimleului şi Uileacu Şimleului", a arătat sursa citată.

Autorităţile au mai precizat că tot din prima zi a lunii noiembrie îşi încetează aplicabilitatea planurile de măsuri de combatere a pestei pentru cele cinci focare amintite. Totodată, se menţin măsurile generale pentru a preveni apariţia de noi focare pe raza judeţului Sălaj, adoptate prin Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din 31 mai 2018. Acest lucru înseamnă că în continuare sunt interzise comercializarea porcilor în târgurile de animale şi păşunatul liber al porcinelor.

Citiţi şi:

Pesta porcină închide târgurile de animale. Ce nu au voie să facă crescătorii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: