Cum dezinfectezi corect autoturismul. Cinci sfaturi pentru a fi în siguranţă când călătoreşti

Cum dezinfectezi corect autoturismul. Cinci sfaturi pentru a fi în siguranţă când călătoreşti

Foloseşte produse dezinfectante pentru curăţarea interiorului maşinii FOTO ba-bamail.com

Mai ales în această perioadă de risc epidemic, trebuie să acordaţi atenţie maximă măsurilor preventive de igienă, fie şi atunci când vă aflaţi în maşina personală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autoturismul abundă în microbi care ne pot pune sănătatea în pericol. Volanul, mânerele uşilor, schimbatorul de viteze şi maneta de semnalizare sunt zonele din maşina ta pe care mai ales acum, când coronavirusul reprezină o problemă mondială, trebuie să le dezinfectezi cu regularitate.
Site-ul ba-bamail.com a întocmit o listă de recomandări despre cum să-ţi dezinfectezi autoturismul fără să rişti deterioarea interiorului.

1. Aspiră
În primul rând, îndepărtaţi orice element inutil, apoi aspiraţi bine interiorul, pentru a îndepărta praful, nisipul şi murdăria.

2. Curăţă cu regularitate suprafeţele utilizate frecvent
Când vă dezinfectaţi maşina, concentraţi-vă pe acele părţi şi suprafeţe ale maşinii pe care le utilizaţi cel mai mult. În această categorie intră volanul, centurile de siguranţă, mânerele interioare, mânerul portbagajului, tabloul de bord, cotierele, butoanele geamurilor, maneta de semnalizare, schimbătorul de viteze, ventilaţia. Curăţaţi-le după fiecare utilizare a maşinii.

3. Ce dezinfectanţi sunt siguri pentru interiorul maşinii?
Pentru a nu afecta elementele din interiorul maşinii, precum plasticul, vinilul, pielea, materialele textile ori cauciucul din interiorul maşinii, asigură-te că nu foloseşti soluţii ce conţin înălbitor, peroxid de hidrogen ori amoniac, deoarece acestea pot deteriora sau provoca decolorarea suprafeţelor. Optaţi, în schimb, pentru dezinfectanţii pe bază de alcool ori detergent sau pentru şerveţele igienizante. La fel, puteţi umezi o lavetă din microfibră cu puţin alcool izopropilic în concentraţie de cel puţin 70%, cu care să curăţaţi componentele din plastic, sticlă, ţesătură, imitaţie de piele şi cauciuc. Ţineţi cont de faptul că alcoolul dăunează suprafeţelor din piele, dar şi ecranelor tactile, dar şi că soluţiile cu detergent nu sunt indicate pe componentele electrice.

4. Înlocuiţi filtrele de aer
Specialiştii recomandă înlocuirea filtrului de aer după 10.000-15.000 de kilometri parcurşi. Având în vederă că această componentă captează particulele nedorite din aer şi îl purifică, nu ar fi rău dacă l-ai schimba acum. Acest lucru esenţial mai ales dacă locuieşti într-o zonă sever afectată de coronavirus ori dacă job-ul tău presupune petrecerea multor ore la volan.

5. Nu uita de igiena personală
Dincolo de toate cele de mai sus, este extrem de important să dezvolţi bune obiceiuri legate de igienă la volan. Întrucât principala cale de a răspândi germenii prin maşină o reprezintă mâinile murdare, asiguraţi-vă că v-aţi spălat ori dezinfectat mâinile sau v-aţi schimbaţi ori dezinfectat mănuşile înainte de a intra în maşină. O idee bună este să aveţi în permanenţă la îndemână un recipient cu dezinfectant pentru mâini pe care să îl folosiţi înainte de a începe călătoria, după ce aţi alimentat la pompă etc. Nu uitaţi ca după fiecare utilizare să curăţaţi cheile maşinii cu o soluţie pe bază de alcool.

Vă mai recomandăm:

Cinci părţi ale corpului uman care sunt foarte murdare. Sfaturi pentru o igienă riguroasă

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: